"عناب" یا "کنار" کنارک، میوه ای با خاصیت فراوان
به گزارش صدای کنارک،عناب درختچه ای است متوسط با برگ های کشیده و ریز است که بسیاری منشا این گیاه را از چین و آسیا می دانند، گرچه بعد ها به طور نامعلومی پراکنده شده و امروزه علاوه بر شهرستان کنارک در بخش های گسترده ای از نقاط مختلف زمین دیده می شود .
میوه آن در ابتدا سبز رنگ است و طعم سیب دارد اما پس از رسیدن قرمز رنگ و سپس چروکیده میشود به شکل
خرما که به آن خرمای قرمز نیز می گویند.
افراد محلی جنوب سیستان و بلوچستان و خصوصا شهرستان کنارک با نام کنار می شناسند و شباهت عجیبی نیز با اسم این شهرستان بندری دارد.در فارسی با نامهای تبرخون، شیلانه،سیلانه،آلمه و آغاجی هم شناخته می شود.
همچنین از هسته عناب در وسایل تزئینی همچون تسبیح استفاده می کنند که طرفداران بسیاری نیز دارد!!
خواص درمانی میوه عناب:
• میوه کال عناب تشنگی را کاهش میدهد.
•
از آنجا که این میوه سرشار از ویتامین A و C و پتانسیم است، سیستم ایمنی
بدن را تقویت میکند و برای پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.
• به علت لعابدار بودن، این میوه برای درمان سرفههای خشک مفید است.
• کمک به شکل گیری و ثبات جریان خون.
• به علت داشتن اسیدآمینه های مهم، باعث بهبود روند زخم است.
• تسکیندهنده درد و آرامشبخش طبیعی است.
• تسکیندهنده اضطراب و استرس است.
• کاهشدهنده فشارخون است.
• افزایشدهنده سیستم ایمنی بدن است.
• مقوی کبد، صفرا و کمک به درمان برخی از بیماریهای کبدی میکند.
• کمک به درمان کمخونی میکند.
• به علت دارا بودن انتیاکسیدانها، روند پیری پوست را
کاهش میدهد.
•
عناب به علت داشتن ویتامین C و انتیاکسیدان، مانع از رشد و حرکت
رادیکالهای آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلولهای سرطانی
است.
• کمک به هضم غذا و تصفیهکننده خون است.
• عناب مُلین است.
• عصاره آن همراه با زنجبیل، شیرین بیان و نعناع آرامبخش عضلات گلو است.
• عصاره عناب مفید در کنترل آنفولانزا و سرما و تب است.
• دارای خواص ضد سرطان است.
• با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلولهای سرطان خون است.
• عصاره عناب خاصیت رفع و کاهش چین و چروک و خشکی و قرمزی و رفع افتاب سوختگی است.
• میوه خشک شده ان ملایم و خلطآور است.
• مقوی مغز و قلب است.
• کمک به هضم میکند.
• اثر آرامبخش داشته و میتواند به عنوان خوابآور، قبل خواب مصرف
شود.
• پماد آن کمک به درمان روماتیسم میکند.
• به جلوگیری از تهوع و استفراغ و برای تسکین دردهای شکمی در دوران بارداری کمک میکند.
• گل و برگ درخت عناب میتواند برای دفع حشرات استفاده شود.
• میوه عناب مفید در درمان خارش است.
• عناب را میتوان به عنوان تقویتکننده انرژی در زمان خستگی و بیاشتهایی استفاده کرد.
• میوه خوب و کمکالری در رژیم غذایی است.
• تا به حال هیچ عوارض جانبی شناخته شدهای از جانب عناب گزارش نشده است.
• مخلوط عناب با نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماریهای صفراوی سودمند است.
• حافظه
را تقویت میکند.
• در نازایی مفید است.
• هست عناب خوابآور است.
• افرادی که از نفخ بیش از حد، انگلهای رودهای و خلط بیش از حد رنج میبرند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
• مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی پزشک انجام شود.
عناب میوه ای با خاصیت فراوان
خواص دارویی عناب مدتها ی طولانی است که شناخته شده است. مردمان کشورهایی مانند
چین و کره عناب را بعنوان داروی سنتی که مبنای گیاهی دارد بکار می برند. این میوه با خواص
تخفیف استرس مطرح شده است.
پودر میوه عناب برای آرامش اعصاب و اضطراب به کار برده می شود. میوه عناب خون را تصفیه و
سموم را از سیستم بدن دفع میکند.عناب پوست را روشن میکند ،مانع مشکلات قلبی میشود
و احساس آرامش میدهد. خواص آنتی اکسیدان عناب همچنین به جلوگیری از سرطان کمک
میکند.البته به یاد داشته باشید که این میوه علاوه بر اینکه خون را تصفیه می کند موجب ازدیاد
ویتامین k میشود یعنی خون را سفت میکند و مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون
هستند توصیه نمیشود.
جوشانده برگ عناب اغلب برای تسکین وعصاره آن برای درمان گلودرد به کار می رود.
استفاده از مغز میوه در بریدگی ها و زخمها موجب تسریع در بهبودی آنها می شود .
مخلوط عناب با فلفل و نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماری های صفراوی
سودمند است .عناب خشک رسیده به عنوان ملین عمل می کند.دانه عناب خاصیت داروی
مسکن را دارد . اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری میکند. مصرف آن در
دوران بارداری به کاهش دردهای شکمی معروف است. ضمن این که در کاهش دردهای
روماتیسمی نیز مفید است . عناب به شکل گلچین شده ، خشک شده و آب نباتهایی با
اسانس عناب و به عنوان خوراکی یا همراه با چای عصرانه در بریتانیا صرف می شود. در رنگهای
سیاه و قرمز موجود است .شکل دود داده عناب طعم آنرا افزایش میدهد. شربت شیرین میوه
عناب درکشور های کره ، تایوان و چین به طور عموم در دسترس مردم است.عناب کنسرو شده
و همچنین چای با طعم عناب به طرز گسترده ای مورد استفاده قرار میگیرد.
در برخی مناطق نیز میوه عناب برای تهیه سرکه نیز کاربرد دارد. دربرخی قسمتهای جهان مردم
شربت عناب را نیز می نوشند. ضمن اینکه در آفریقا از این میوه در تهیه کیک استفاده می شود.
اما کاربرد عناب در ایران ، هندوستان و پاکستان بیشتر به صورت میوه خشک شده است.