تاثیرات مخرب ماهواره بر خانواده های کنارکی در سایه غفلت مسئولان
اثرات مخرب ماهواره به عنوان یکی از فراگیرترین و موثرترین وسایل ارتباط جمعی، همیشه دارای اهمیت بوده اما با گذشت زمان و تغییرات اساسی در شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور و جهان، هرروز به این ضرورت افزوده می شود.
متاسفانه نبود شبکههای تلویزیونی در قسمت عمده ای از روستاهای شهرستان کنارک و بخش زرآباد،علاوه بر نگرانی اهالی این روستاها بدون شک با این وضعیت، گیرنده های تلویریونی امکان رقابت با ماهواره، این رسانه غول پیکر غرب را نخواهند داشت.
قرآن کریم در سوره نور آیه ۱۹ نسبت به خطر اشاعه زشتیها در جامعه اسلامی به وضوح هشدار میدهد و می فرماید: «إِنَّ الَّذینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشیعَ الْفاحِشَةُ فِی الَّذینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ فِی الدُّنْیا وَ اْلآخِرَةِ وَ اللّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ، کسانی که دوست دارند زشتیها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناکی برای آنها در دنیا و آخرت است و خداوند میداند و شما نمیدانید».
مطمنا تاثیر برنامههای ماهواره بر افکار عمومی و عملکرد آن را به لحاظ تربیتی نباید از نظر دور داشت چرا که سیبل مقابل این ابزار قدرتمند رسانهای، نظام خانواده است. خانوادهای که در نظام اسلامی مقدس شمرده میشود و هدف خانواده در قرآن، تأمین سلامت روانی زن و شوهر، پدر و مادر و فرزندان است.
بسیاری از نقاط شهرستان کنارک و بخصوص در منطقه زرآباد در نقطه ای کور نسبت به ایستگاه دیجیتال قرار دارند و عملا از نعمت دریافت شبکه های دیجیتال محروم هستند و متاسفانه خانواده های بسیاری به سمت استفاده از گیرنده های ماهواره ای روی آورده اند
وقتی در شهرستان قدم میزنیم بسیاری از جوانان را میبینیم که بر اثر مصرف پان ، چورا و... دندانهایشان بصورت ناخوشایندی قهوه ای شده است و یا در خیابانها بر اثر ریختن این مواد خطرناک، انگار فرش قرمز پهن کرده اند.. و این مسائل مطمنا بخاطر عدم آگاهی درست اتفاق افتاده است..
و یا تعدادی از زنان بلوچ که روزگاری بدون نقاب از خانه بیرون نمی آمدند ولی اینروزها با دیدن لباسهای بدن نما و یا طرحهای زننده ای که میپوشند،میتوان به راحتی ردپای ماهواره،این دجال زمان را بر روی زندگی سنتی مردم شهرستان دید،پس تا دیر نشده استّ باید کاری کرد...
مطمنا مسئولین محترم و تمام کسانی که دغدغه فرهنگ اسلامی ایرانی را دارند و به دنبال زنده نگه داشتن ارزش ها هستند، خوب می دانند که تلویزیون به عنوان رسانه ملی، از صدها تریبون و بنر و جلسات و... فراگیرتر است و لذا بهترین گزینه برای مقابله با ماهواره، حمایت مادی و معنوی از گسترش کمی و کیفی شبکه های تلویزیونی است.
نهادهایی که امروز نگران تاثیرات فرهنگی ماهواره بر خانواده ها هستند، بایستی در کنار دیگر فعالیت های خود، صدا و سیما را در توسعه شبکه دیجیتال در استان یاری دهند تا خانواده به بهانه عدم آنتن دهی شبکه های دیجیتال به سراغ دجالواره یا همان ماهواره نروند.